• Αθανασία Αντωνοπούλου - Λογοθεραπεύτρια
 • Κιν.: 6971818005

Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 3-6 μηνών

Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 3-6 μηνών

Το μωρό στην ηλικία των 3-6 μηνών, λατρεύει να κοιτάζει πρόσωπα και παιχνίδια με ενδιαφέρον. Αρχίζει να γελάει δυνατά και όσο πιο συχνά του ανταποκρινόμαστε τόσο πιο συχνά θα μας χαμογελάει.

Όσο το μωρό μεγαλώνει, θα αρχίσει να κάνει ήχους όπως «μπαχ – μπαχ» «ντα–ντά» και «μα-μα-μα». Αυτό ονομάζεται μπαμπάλισμα και είναι η αρχή της ομιλίας. Σιγά σιγά το μωρό σας γίνετε πιο κοινωνικό, κλωτσάει  τα πόδια του και κυματίζει τα χέρια του κάθε φορά που βλέπει γνώριμα του πρόσωπα. Ακόμα, εάν ακούσει κάποιο ήχο θα στρίψει το κεφάλι του προς την μεριά όπου έρχεται ο ήχος.

Είναι σημαντικό να είστε γενναιόδωροι και χαλαρωμένοι όσο φροντίζετε το μωρό σας. Τo άγγιγμα σας και η φωνή σας το βοηθάνε να μάθει να χαλαρώνει και να απολαμβάνει την ζωή. Στην ηλικία αυτή ξεχωρίζει πλέον τον αυστηρό από τον ήπιο τόνο, για αυτό θα πρέπει να του μιλάμε γλυκά χωρίς να του φωνάζουμε. Ξεχωρίζει τα γνωστά από τα άγνωστα πρόσωπα και μπορεί να αντιληφθεί την απουσία σας. Ξεκινάει να ανακαλύπτει τον κόσμο καθώς επεξεργάζεται με τα χεράκια του αντικείμενα και παιχνίδια και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα.

Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 3-6 μηνών:

 1. Να αναζητά παιχνίδια ή ανθρώπους
 2. Να γελάει δυνατά
 3. Να κυλιέται κάτω
 4. Να κρατάει το κεφάλι του σταθερό
 5. Να προσέχει μικρά αντικείμενα
 6. Να σηκώνεται στηριζόμενο στα χέρια του
 7. Να κάθεται ίσια με βοήθεια
 8. Ξεκινάει να συγκεντρώνει την προσοχή του σε ασπρόμαυρα σχέδια
 9. Να αλλάζει τα παιχνίδια από το ένα χέρι στο άλλο
 10. Ακούει στο όνομα του
 11. Πειραματίζεται με τις λέξεις και γίνεται αρκετά φλύαρο
 12. Αντιλαμβάνεται την απουσία σας από τον χώρο
X